Svenska Hälsobänken

Så fungerar Mastercare - Svenska Hälsobänken

Bänkens speciella konstruktion, med en rörlig liggbräda, omvandlar din kroppsvikt till dragkraft. Dragkraften  ger en generell avlastning i hela kroppen. Även diskar och ledytor avlastas.

I och med avlastningen underlättas tillförseln av ledvätska till diskar och  brosk. Dessa försörjer sig inte själva utan är beroende av ledvätskan för att  få ny näring. Genom att utföra rörelserna uppstår en "pumpeffekt"  som underlättar tillförseln ytterligare. Även de friska lederna mår bra av  denna behandling då de "smörjs upp" innan det händer något ! Om  nerver hamnat i kläm kan avlastningen leda till att även trycket på dessa
lättar och ger smärtlindring. 

De rörelser som du gör i bänken är enkla och bygger på traditionella  sjukgymnast-övningar. Vårt rörelseprogram är framtaget av erfarna  sjukgymnaster och utformat så att man arbetar igenom hela kroppen. Att genomföra rörelser i ett avlastat läge innebär att du stretchar muskulaturen och får en ökad rörlighet. Cirkulationen ökar och för bort slaggprodukter vilket leder till minskad smärta och ett skönt välbefinnande.
  

Detta händer i kroppen!

 
- Ger avlastning i ett hundratal leder 

- Ökad avspänning i hela kroppen 

- Ökar cirkulation och underlättar återflödet av venöst blod 

- Töjningseffekt av ledband, ledkapsel och muskler 

- Ökar vätskeutbytet i led och disk, ökar syresättningen. 

Näring in - slaggprodukter ut! 

När du använder bänken belastar du också muskler, muskelfästen, ledband mm.
Detta kan till en början ge lätta besvär, vilket är helt normalt. Vid regelbunden användning är besvären övergående.